Sodnica Sara Mask (MDNS NG) v Franciji

V preteklem tednu je v sklopu “Festival of Football” in “marathon World Record football match” potekal tudi FIFA tečaj za perspektivne sodnice in pomočnice sodnic. Poleg deklet iz vsega sveta, sta se ga udeležila tudi naša sodnica Sara Mask in sodnica iz MDNS Murska Sobota Tjaša Misja.

Tečaj, ki je potekal od 26. 6. do 2. 7. 2019, je bil sestavljen tako iz teoretičnega, kot tudi praktičnega dela. Tako je vsakodnevno potekal 4 urni teoretični del, kjer so dekleta nadgradila znanje pravil nogometne igre s pomočjo predavanj in posnetkov s tekem ženskega svetovnega prvenstva U20 ter ženskega svetovnega prvenstva, ki je takrat potekalo v Franciji. 

Temu je sledil še 3 urni praktični del na igrišču, kjer so dekleta izpopolnila svoje postavljanje na igrišču, pisk in sodniške znake.

Vse skupaj je potekalo pod vodstvom FIFA inštruktoric Michelle Pye, Kirsi Heikkinen, Katarzyna Wierzbowska in Morag Pirie. 

Poleg FIFA tečaja je potekal še “marathon World Record football match”, kjer sta dekleti z igranjem in odsojenimi 4 urami tekme, pripomogli k dosegu novega svetovnega rekorda.

Kot je Sara povedala, je bila to zanjo zelo poučna in zanimiva izkušnja, kjer je poleg novega znanja, pridobila tudi nekaj novih prijateljskih vezi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X