Poletni seminar

Pred začetkom nove nogometne sezone v večini starostnih tekmovanj, smo v MDNS Nova Gorica organizirali poletni seminar na Razdrtem. Seminar je potekal na turistični kmetiji Hudičevec, od petka 28.8. do nedelje 30.8.2020.

V petek v popoldanskih urah, je otvoritvi seminarja s strani predsednika MDNS NG Boruta Kopača, sledilo testiranje iz znanja Pravil nogometne igre.
Teoretičnemu testiranju je sledil še preizkus fizične pripravljenost na igrišču ob kmetiji. Tam so naši člani najprej odtekli šprinte, tem pa je sledilo še SDS testiranje, katerega opravljajo tudi sodniki na državnih listah.
Po večerji smo, v okvirju seminarja, izvedli še redno letno skupščino društva, kjer je bilo predstavljeno delo in dogodki v preteklem letu.

V soboto zjutraj je, po footingu in zajtrku, sledilo predavanje vodje tekmovanj pri MNZ Nova Gorica Nejca Jelena, ki nas je seznanil s pravili in priporočili za tekmovanja pod okriljem MNZ Gorica. Temu je sledilo delo na igrišču z raznimi situacijami.

Po kosilu so sodniki opravili še trening na igrišču in s časovno omejenim tekom ter ogledom posnetkov, poskušali simulirat dogajanje na tekmi.

V nedeljo je, po jutranjem footingu in zajtrku, Borut Kopač predstavil rezultate testiranja PNI in podal navodila pred začetkom prvenstva.

Ob začetku nove sezone sodnikom ter kontrolorjem želimo obilo uspehov in pravilnih odločitev na tekmah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X