Poletni seminar

Pred začetkom nove nogometne sezone v večini starostnih tekmovanj, smo v MDNS Nova Gorica organizirali poletni seminar na Razdrtem. Seminar je potekal na turistični kmetiji Hudičevec, od petka 27.8. do nedelje 29.8.2021.


V petek v popoldanskih urah, je otvoritvi seminarja s strani predsednika MDNS NG Boruta Kopača, sledilo testiranje iz znanja Pravil nogometne igre.
Teoretičnemu testiranju je sledil še preizkus fizične pripravljenost na igrišču ob kmetiji. Tam so naši člani najprej odtekli šprinte, tem pa je sledilo še SDS testiranje, katerega opravljajo tudi sodniki na državnih listah.


V soboto zjutraj je, po footingu in zajtrku, sledilo delo na igrišču z raznimi situacijami in navodili glede postavljanja ter gibanja sodnikov. Temu je sledil še teoretični del z ogledom izobraževalnih posnetkov ZNSS.
Po kosilu so sodniki opravili še trening na igrišču in s časovno omejenim tekom ter ogledom posnetkov, poskušali simulirat dogajanje na tekmi.


V nedeljo je, po jutranjem footingu in zajtrku, Borut Kopač predstavil rezultate testiranja PNI in podal navodila pred začetkom prvenstva.
Temu je sledilo predavanje vodje tekmovanj pri MNZ Nova Gorica Nejca Jelena, ki nas je seznanil s pravili in priporočili za tekmovanja pod okriljem MNZ Gorica.


Ob začetku nove sezone sodnikom ter kontrolorjem želimo obilo uspehov in pravilnih odločitev na tekmah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X