Poletni seminar

Pred začetkom nove nogometne sezone v večini starostnih tekmovanj, smo v MDNS Nova Gorica organizirali poletni seminar na Razdrtem. Seminar je potekal na turistični kmetiji Hudičevec, od petka 26.8. do nedelje 28.8.2022.


V petek v popoldanskih urah, je otvoritvi seminarja s strani predsednika MDNS NG Boruta Kopača, sledil fizični trening sodnikov na zunanjem igrišču.
Treningu sodnikov je sledilo predavanje predsednika B. Kopača o sodelovanju sodniške trojke na tekmah. V večernih urah pa je potekala še redna letna skupščina.


V soboto zjutraj, je po footingu in zajtrku, sledilo teoretično preverjanje znanja pravil nogometne igre pri sodnikih ter  delo na igrišču z raznimi situacijami in navodili glede postavljanja ter gibanja sodnikov.
Po kosilu so sodniki pregledovali videoposnetke z različnimi situacijami ter jih komentirali in se iz njih poskusili čim bolje uskladiti pri presojah na tekmah.


V nedeljo je, po jutranjem footingu in zajtrku, Borut Kopač predstavil rezultate testiranja PNI in podal navodila pred začetkom prvenstva.
Temu je sledilo predavanje vodje tekmovanj pri MNZ Nova Gorica Nejca Jelena, ki nas je seznanil s pravili in priporočili za tekmovanja pod okriljem MNZ Gorica.


Ob začetku nove sezone sodnikom ter kontrolorjem želimo obilo uspehov in pravilnih odločitev na tekmah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X