Poletni seminar 2019

Nova nogometna sezona se je večini starostnih tekmovanjih že začela. Zato smo, še pred začetkom le te, v MDNS Nova Gorica organizirali poletni seminar v Ajdovščini. Seminar je potekal v mladinskem hotelu Hiša Mladih, od petka 30.8. do nedelje 1.9.2019. 

V petek v popoldanskih urah, je po otvoritvi seminarja s strani predsednika MDNS NG, Boruta Kopača, najprej sledilo testiranje iz znanja Pravil nogometne igre, zatem pa še Video test. 
Teoretičnemu testiranju je sledil še preizkus fizične pripravljenost na vojaškem igrišču v Vipavi. Tam so se naši člani preizkusili v SDS testiranju, katerega opravljajo tudi sodniki na državnih listah.
Po večerji smo v okvirju seminarja izvedli še redno letno skupščino društva, kjer je bilo predstavljeno delo in dogodki v preteklem letu.

Preverjanje znanja iz PNI
Fizično testiranje

V soboto zjutraj je po footingu in zajtrku sledila obrazložitev sprememb PNI 2019, ki sta jo predstavila kontrolorja Kopač in Tomšič. Temu je sledil ogled posnetkov iz 1.SNL in UEFA tekem, ki jih priporoča ZNSS ter delo po skupinah.
Po kosilu so sodniki opravili trening na igrišču in s časovno omejenim tekom ter ogledom posnetkov, poskušali simulirat dogajanje na tekmi. Opravljenemu delu na igrišču je sledil še ogled tekme 3.SNL – zahod med ekipama Primorje in Arne Tabor 69.

V nedeljo po jutranjem footingu in zajtrku je Borut Kopač predstavil rezultate testiranja PNI in podal navodila pred začetkom prvenstva.
Sledil je še obisk vodje tekmovanj pri MNZ Nova Gorica, Jelen Nejca, ki je sodnike seznanil s tekmovanji pod okriljem MNZ Nova Gorica in podal priporočila glede le teh. Seminar se je zaključil s podelitvijo grbov trem novim sodnikom, Bizjak Žigi, Debeljak Marku in Elezović Ristu.
Vsem sodnikom ter kontrolorjem želimo v novi sezoni obilo uspehov in pravilnih odločitev na tekmah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X