Poletni seminar MDNS Nova Gorica 2018

Poletni premor je mimo in začela se je nova nogometna sezona v praktično vseh starostnih tekmovanjih. Zato smo v MDNS Nova Gorica pred začetkom le te zopet organizirali seminar, da uskladimo še zadnje podrobnosti in detajle, da bi svoje delo tekom celotne sezone opravili kar se da najbolje. Seminar je potekal v Ajdovščini, v Youth Hostlu, od petka 31.8. do nedelje 2.9.. V petek v popoldanskih urah je po otvoritvi seminarja s strani predsednika MDNS NG, Boruta Kopača, najprej sledilo testiranje iz Pravil nogometne igre, takoj po tem pa še Video test. Po večerji smo v okvirju seminarja izvedli še redno letno skupščino društva, kjer je bilo predstavljeno delo in dogodki v preteklem letu.

V soboto zjutraj je bil za sodnike predviden preizkus fizične pripravljenosti, vendar pa je izjemno slabo vreme onemogočilo izvedbo le tega, zato smo krajši trening naredili kar v hostlu. Po zajtrku je sledilo predavanje in ogled različnih situacij, ki so se odvijale na tekmah ter njihov komentar. Ogledali in analizirali smo situacije, ki so se dogajale na tekmah, ki so jih sodili sodniki v našem društvu, kjer je bil največji poudarek na gibanju in postavljanju na igrišču, ob različnih situacijah ter predvsem prekinitvah. Tem posnetkom so sledili še posnetki iz 1.SNL ter UEFA tekem, ki jih priporoča ZNSS. Po kosilu je bil zopet predviden trening na igrišču s simulacijo različnih situacij, ki se lahko dogodijo na tekmi, vendar pa je izredno slaba vremenska napoved zopet preprečila te aktivnosti. Namesto tega smo se odločili, da si raje ogledamo tekmo 3.SNL med ekipama Primorje in ELTA Izola ter analiziramo sojenje.

V nedeljo po jutranjem footingu in zajtrku je Tomšič Roman razložil najnovejše spremembe pravil, ki so stopile v veljavo pred začetkom sezone in jih je po novem potrebno upoštevati na tekmah. Kopač je nato dodal še navodila in smernice, ki se jih je potrebno držati v novi sezoni. Sledil je še obisk predsednika MNZ Nova Gorica, ki je ob enem tudi vodja tekmovanj v MNZ NG, g. Bezjak Dušana, ki je še sam podal nekaj navodil pred novo sezono. S tem se je seminar tudi zaključili. Vsem sodnikom ter kontrolorjem želimo v novi sezoni obilo uspehov na tekmah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X